Natuurlijk ga je zo zorgvuldig mogelijk om met je bedrijfsgebouw en alles wat zich daarin bevindt. Maar ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan je kantoorpand of fabriekspand en dergelijke toch beschadigd raken of zelfs geheel verloren gaan.
Denk bijvoorbeeld aan een brand die je bedrijfspand volledig verwoest. De financiële gevolgen zijn dan ingrijpend. Bijvoorbeeld het blijven zitten met een hypotheekschuld en geen onderpand. Als ondernemer moet je met lede ogen aanzien dat het voortbestaan van je bedrijf gevaar loopt.
Gelukkig kun je je uitstekend verzekeren tegen risico's als deze. Met standaard een prima dekking en een scherpe premie. Maar wij bieden jou meer dan alleen verzekeringen: het gaat ons om de continuïteit van je onderneming. Daarom informeert Koning Financiele Diensten je, naast uitstekende verzekeringen, over een uitgebreid pakket preventie- en herstartoplossingen.
Wat is verzekerd
Bedrijfspanden en opstallen
Het woord zegt het al, op de gebouwenverzekering zijn bedrijfspanden verzekerd.
Kantoren, opslagruimten, loodsen en dergelijke. Zonweringen, antennes, uithangborden e.d. zijn meeverzekerd. Fundamenten zijn niet altijd automatisch meeverzekerd.
Huurdersbelang
Als je huurder bent en voor eigen rekening aanpassingen aan het gehuurde pand heeft laten uitvoeren, dan vallen deze niet automatisch onder de gebouwenverzekering. Immers, de gebouwenverzekering wordt afgesloten door de eigenaar van het pand!
Dit zogenaamde huurdersbelang kan echter wel worden meeverzekerd op de goederen- en inventarisverzekering. Op de polis staat dan dat de verzekerde zaak huurdersbelang betreft.
Tegen welke risico's
In de regel is een Extra UGV dekking van toepassing. (UGV staat voor Uitgebreide Gevaren Dekking). De gebouwenverzekering dekt dan de schade van de meest bekende risico's zoals:
Krijg je te maken met een schade zoals hierboven is aangegeven, dan zijn ook bereddingskosten (alle kosten om schade bij een calamiteit te beperken) gedekt.
Je staat er wellicht niet direct bij stil, maar in geval van schade zijn er vele bijkomende kosten. Die kunnen alles bij elkaar aardig oplopen. Ook deze kosten zijn, tot een bepaald maximum, meeverzekerd. Je kunt daarbij denken aan tuinaanleg, beplanting, opruimingskosten, kosten voor de noodvoorziening en extra kosten voor herstel van het gebouw. Zelfs eventuele huurderving is tot 10% van het verzekerde bedrag meeverzekerd.
Uitsluitingen
Uitgesloten van de dekking blijven oorzaken met een catastrofeachtig karakter, zoals oorlogssituaties, atoomkernreacties en overstroming.
Verzekerde som
De verzekerde som moet overeenstemmen met de volledige herbouwwaarde van het gebouw (inclusief bijgebouwen). Is het verzekerd bedrag te laag, dan vindt in geval van schade pro rata vergoeding plaats. Voor bijzondere gebouwen, zoals monumenten kunnen afwijkende voorwaarden gelden.
De premie voor een gebouwenverzekering is afhankelijk van een groot aantal verschillende zaken, zoals bijvoorbeeld:
Tot slot
Schade aan je bedrijfsgebouw is een van de grootste risico's die je onderneming loopt. Om je bedrijf te beschermen tegen de vaak rampzalige gevolgen van brand, storm of inbraak adviseert Koning Financiele Diensten je een verzekering met een extra uitgebreide dekking, inclusief inductieschade.
Maar de eerste stap is te onderzoeken of de kans op schade beperkt of zelfs helemaal uitgesloten kan worden. Met preventieadviezen kunnen wij jou hierbij helpen.
Bijna altijd brengen wij de gebouwenverzekering onder bij dezelfde verzekeraar als waar de bedrijfsschadeverzekering en goederen & inventarisverzekering wordt of is ondergebracht. Bij schade ontstaat op die manier nooit verwarring over welke verzekering precies van toepassing is en kan een schade veel sneller worden afgewikkeld. Bovendien geniet je dan een pakketkorting op de premie.
Kies de juiste dekking en betaal niet te veel premie!