Herfinanciering

Herfinanciering

Als je al een tijdje bezig bent als ondernemer, kan het zijn dat je meerdere zakelijke leningen hebt afgesloten. Die leningen herfinancieren kan je veel geld besparen en rust geven.

 

Wat is herfinanciering?

Als je een nieuwe zakelijke lening afsluit, kun je bestaande leningen aflossen. Dat noemen we herfinanciering. Je gebruikt de nieuwe lening dan in feite om je schulden af te lossen en verschillende financiers af te betalen.

Met herfinanciering ben je vaak goedkoper uit als je het slim aanpakt. Wij zorgen er voor de voorwaarden van verschillende aanbieders grondig met elkaar te vergelijken door verschillende offertes op te vragen.

Wanneer is herfinanciering mogelijk? 

Herfinanciering is mogelijk als je meerdere leningen hebt met hoge maandlasten of ongunstige voorwaarden. Misschien heb je als startende ondernemer geld geleend van familie en vrienden en meerdere leningen afgesloten.

Als je onderneming groeit, is het vaak voordeliger om al die leningen onder te brengen bij één geldverstrekker en dus te kiezen voor herfinanciering. Ook een renteverlenging kan het moment zijn om eens te kijken of herfinanciering interessant voor je is.